studio markku

EU-EHDOKAS MARKKU RENTTO VAALIEN PUHUTTAVIN EU-DEBATTI

Suomen talous sakkaa – löytyykö apu EU:sta? Uusi jakso joka päivä klo 10 ja nauhoituksena forever.

Vieraana Karri Salmi

Osakesäästäjien Karri Salmi Studio markkussa EU-ehdokas Markku Rentton vieraana. Puheessa talous, osakemarkkina, EU ja miten nykytilanne saadaan paremmaksi. Karri Studio Markussa 4.6. https://markkurentto.fi/studio-markku

 

Aikaisemmat jaksot

Ella-Noora Kauppinen

EU-ehdokas Markku Rentto saa tänään vieraakseen Studio Markkuun Lapin Yrittäjien toimitusjohtajan Ella-Noora Kauppisen. Puheenaiheina työvoima, talous, ostovoima ja EU.

Sari Multala

Miksi EU-vaalit ovat niin tärkeät, Sari Multala? Tähän ja muihin kysymyksiin vastaa kulttuuri- ja tiedeministeri Sari Multala Markku Rentton vieraana.

Anna-Kaisa Ikonen

Studio Markussa kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen Tampereelta. EU-lainsäädäntö, direktiivit ja sääntely vaikuttavat erittäin konkreettisesti suomalaisiin kuntiin ja aluehallintoon. Miten pystymme vaikuttamaan siihen?

Sanni Grahn-Laasonen

Studio Markussa puhetta tasa-arvosta, EU:sta – vieraana sosiaaliturva- ja tasa-arvoministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Jan Vapaavuori

Helsingin ex-pormestari osaa puhua asioista niin, että ne jäävät mieleen. Nyt puheessa EU, metropolit, Helsinki ja Oulu. 

Petteri Orpo

Pääministerin kyselytunti. EU-ehdokas Markku Rentton vieraana Petteri Orpo. Keskustelussa EU, taloustilanne ja -kasvu, sekä millaista osaamista EU:ssa tarvitaan juuri nyt.

Hanno Pevkur

Miksi yritysten ja puolustusvoimien välinen yhteistyö näyttää toimivan paremmin Virossa? Studio Markussa Markku Rentton vieraana Viron puolustusministeri Hanno Pevkur.

Arto Satonen

”Minua huolestuttaa yli 55 vuotiaiden asema työmarkkinoilla” Olemme olleet ilman kasvua jo yli 15 vuotta, sitä kasvua tarvitaan. Ajankohtaista puhetta työstä, kilpailusta. Työministeri Satonen joka ymmärtää mekanismit ja Rentto, joka on työllistänyt satoja ja satoja.

Kai Mykkänen

Ympäristöministeri, Espoon kansanedustaja Kai Mykkänen tietää puhtaasta energiasta enemmän kuin keskiverto kollegansa. Puhtaan energian parissa pitkään työskennellyt EU-ehdokas Markku Rentton kanssa puhuttavaa riittää. Maailma olisi näiden kahden jäljiltä parempi paikka.

Jarno Limnéll

Miten luommme kasvun edellytyksiä, innovaatioita, uusia yrityksiä ja työpaikkoja tähän maahan? Onko sotateollisuus uusi Nokia? Studiossa kansanedustaja ja sotatieteiden dosentti Jarno Limnéll. 

Ville Valkonen

Turun Ville Valkonen ja Markku Rentto: osaajapula on keskeinen kasvun este. Mikäli haluamme elintason säilyttää tarvitsemme maahanmuuttoa. Mutta me olemme kilpailutilanteessa osaajista.

Mari-Leena Talvitie

Tulevan ministerin, oululaisen kansanedustaja Mari-Leena Talvitien kanssa keskustelemme tietysti puhtaasta energiasta. Suomen tavoitteena on saavuttaa 10% osuus Euroopassa tuotettavasta puhtaasta vedystä. Kova tavoite – miten se saavutetaan?

Heikki Autto

Emme voi luottaa Venäjään ja sen vuoksi Itämeri ei voi olla ainoa kulkuväylämme. Siksi on kiireellisesti kehitettävä logistiikkaa Ruotsin ja Norjan kanssa – EU:n tuella. Lapilla menee taloudellisesti hyvin ja koronaa edeltänyt taso on jo saavutettu.

Suomen uusi nousu voi alkaa pohjoisesta. Miten se tehdään EU:n tuella? Heikki Autto, Lapin kansanedustaja ja vaikutusvaltaisen Suuren valiokunnan puheenjohtaja vieraana Studio Markussa.

Ilkka Räisänen

Miten EU näkyy Keski-Aasiassa? Mitkä teemat ovat EU:lle tärkeitä tuolla alueella, jota Venäjä pitää omana takapihanaan. Mitkä ovat EU:n intressit alueella? Näistä asioista Studio Markussa debatoimassa Ilkka Räisänen, Keski-Aasian kiertävä suurlähettiläs. 

Markku Markkula

Vieraana EU Alueiden komitean vpj. Markku Markkula. Markku on yksi vaikutusvaltaisimmista suomalaisista Brysselissä. Hän on toiminut ko. komitean puheenjohtajana, kansanedustajana, pitkään Espoon kunnallispolitiikassa. Kuka olisikaan parempi henkilö keskustelemaan EU:sta kuin Markku?

Johanna Luukkonen

Talouden kasvu on elinehto myös kunnille. Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen EU-ehdokas Markku Rentton vieraana.

Minna Karhunen

Mitä EU merkitsee Suomen kunnille? Kaksi hyvinkääläistä Studio Markussa. Ex-kansanedustaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja, Minna Karhunen EU-ehdokas Markku Rentton vieraana.

Teemu Kinnari

Kansanedustaja, tilallinen ja mylläri. Studio Markussa yli 355-vuotiasta Kinnarin tilaa isännöivä Teemu Kinnari. Kansanedustaja, jolla on sanottavaa maatalous- ja metsäasioissa ja miellipide huoltovarmuusasioista. 

Pauli Kiuru

Kansanedustaja, Ironman, Pauli Kiuru Valkeakoskelta EU-ehdokas Markku Rentton vieraana Studiossa. Debattia EU:sta, urheilusta, politiikasta ja taloudesta.

Heikki A. Ollila

Pitkän linjan kokoomusvaikuttaja, Sauli NIinistön uskottu Heikki A. Ollila keskustelemassa politiikasta, taloudesta ja EU:sta.

Mikko Rantanen, Turun Yrittäjät

Yrittäjät ja EU. Mitä EU voi antaa yrittäjille. Toisaalta kaukaiselta tuntuva, mutta konkreettinen asia on talous. Jos Suomen talous mataa maassa, niin yrittäjällä ei ole helppoa. Kiinnostava debatti yrittäjyydestä ja EU:sta.

Pauli Kujala, Juupajoen yrittäjät

Nuorena on vitsa väännettävä. Juupajoen yrittäjien puheenjohtaja, 24-vuotias Pauli Kujala Studio Markussa. Aiheena yrittäjyys, talous ja tietysti EU. 

Ben Zyskowicz

Eduskunnan debattimestari vieraana debattiohjelmassa Studio Markussa. Kolme asiaa, jotka puhuttaa…Tietenkin talous, talous ja talous

Marjo Matikainen-Kallström

Studiossa kokenut kansanedustaja ja europarlamentaarikko, kansallissankari ja olympiavoittaja, useammassa poliittisessa liemessä keitetty Marjo. ”EU-parlamentissa sinä lunastat paikkasi asiantuntijuudella” ”Jos olet verkostoitunut ja osaat asiasi, pystyt vaikuttamaan EU:ssa” ”Tarvitsemme vaikutusvaltaisia ihmisiä EU:hun”

Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja, Espoo

Mäksy eli Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tietää kaupungistumisesta ja kasvusta. Mäksyn kaupunginjohtajuuden aikana Espoon asukasluku on kasvanut 67.000 asukkaalla. Metro on valmistunut. Aalto yliopisto muodostettiin samana vuonna, kuin Mäksy aloitti kaupunginjohtajana.

Ulkoministeri Elina Valtonen

Markun vieraana Saksan tuntija ja taitaja Elina Valtonen. Koska Markku on täysin kaksikielinen ja asunut sekä opiskellut Saksassa pitkään. Osa haastattelusta otetaankin saksaksi. Vapiskaa Saksan ministerit ja MEPit:)

Kari Kantalainen, Senioriliitto

Kari Kantalainen, Kansallisen Senioriliiton puheenjohtaja ja ex-kansanedustaja. Vartti debattia EU:sta, taloudesta ja senioreista. Mitä meneillään olevat suuret myllerrykset merkitsevät senioreille?

Samuil Angelov, koko kansan sommelier

Vartti puhuttavaa debattia EU:sta, taloudesta, rahasta, viinistä, gastronomiasta ja säänetlystä. Vieraana Samuil Angelov.

Koko kansan sommelier, ravintoloitsija Samuil Angelov. Keskustelua taloudesta ja miten mm. ravintola-alalla menee. Useamman ravintolan Angelov tuntee talouden turbulenssin aina varauskirjoissaan. Ja viininmaahantuojana häntä puhuttelee EU-lainsäädäntö, mutta lukea pitää Suomen sivumerkintöjä.

Ulla-Maija Rajakangas, sosialidemokratian mannekiini

Ultsina häntä puhuttelevat pääministerit ja presidentit. Ulla-Maija Rajakangas on politiikan raskaan sarjan ottelija. Vasemman laidan hyökkääjä, joka koukkaa välillä oikean kautta, jotta maali syntyy.

Meriittilista on hengästyttävä Lipposen erityisavustajasta valtiosihteeriksi ja Etelärantaan Hyvinvointialan pomoksi. Kuriositettina mainittakoon, että Ultsi kannatti Natoa jo yli 30 vuotta sitten. 

Kimmo Sasi, moninkertainen ministeri ja kansanedustaja

”Sanna Marin & co huomasi, että valtion kassa on täynnä rahaa”⁠
”Kyllä Suomen kansa on sitten saanut lopulta asiansa järjestykseen”⁠
Markku: ”Jos kasvatamme yksityistä puolta, me pystymme paremmin kantamaan sitä julkista puolta” ⁠

Jussi Liimatainen, markkinointiyrittäjä

Vartti puhuttavaa debattia EU:sta, taloudesta, rahasta, myynnistä ja markkinoinnista. Vieraana Mr. Marketing Jussi Liimatainen:⁠

”Olemme aika passiivisia – kyse ei ole rahasta, vaan asenteesta” ⁠ ”Markkinointi on hyväntahtoista hyökkäämistä”⁠ ”Suomalaiset ovat hyviä puolustamaan, mutta huonoja hyökkäämään” ”Urheilulajeissa olemme hyviä niissä, joita pelataan kypärä päässä”⁠

Minna Arve, pormestari, Turku

Vartti puhuttavaa EU-debattia. Tänään vieraana Turun pormestari Minna Arve. Asiaa vihreästä siirtymästä, EU-tuesta, taloudesta ja tietenkin Tunnin junasta.

Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamari

Räväkkää keskustelua Kauppakamarin Romakkaniemen kanssa. ”Radikaalein teko tässä maailmassa, on puhua totta”

Johanna Rusanen, Salpakierto

Mrs. Kierrätys, Lahden Salpakierron Johanna Rusanen. Lahti kierrättää 99,7%. Se selittää, että Johanna tietää kierrätyksestä yhtä sun toista. Debattia EU:sta, kierrätyksestä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata.

Jari Jokinen, Tekniikan Akateemiset

Jari tunnetaan Mr. Aalto Ylioppistona – työntekijä nro 1, jota ilman Aalto ei ehkä olisi olemassa. Jari johtaa nyt diplomi-insinöörien Tekniikan Akateemisia. Aikaisimmin Jari oli vuosia Brysselissä Suomen pysyvässä edustustossa EU:ssa.

Todella mielenkiintoinen vajaa vartti asiaa koulutuksesta, EU:sta, Suomen vaikuttavuudesta Euroopassa, investoinneista ja tietenkin taloudesta.