Talous, talous, talous (julkaistu Senioreiden Patina -lehdessä 22.4.)

Suomen talous on todella heikossa kunnossa tällä hetkellä.Viimeiset 15 vuotta, Suomi on elänyt ilman mainittavaa talouskasvua.

Kuka Markku Rentto?

Olen neljännen polven perheyrittäjä ja koulutukseltani KTM.Perheyrityksistämme suurimman, Reka Kaapelin, kasvatin vahtivuorollani 40 miljoonasta 200 miljoonaan euronliikevaihtoon. Olen asunut, työskennellyt ja opiskellut Saksassaja Yhdysvalloissa yli kymmenen vuotta. Meillä on kaksi, jo aikuista, lasta ja olen myös tuore isoisä.

Senioreiden Harri Seikola (Raisio) Renttosta:

EU:sta apua talouden haasteisiin

Jos emme saa talouttamme kuntoon, huomisen haasteet ovatvaikeammin hoidettavissa. Lisäksi Venäjän aggressiivisuus vaatii enemmän panoksia puolustukseen. Lisää rahaa ei ole tulossa ja syömävelkamme kasvaa kaiken aikaa.

Samaan aikaan ilmastonmuutos aiheuttaa uusia kustannuksia ja vaikuttaa maailmantalouteen negatiivisesti. Venäjän laiton sota Ukrainassa on vaikuttanut Suomen talouteen enemmän, kuin moneen muuhun EU-jäsenmaahan. Negatiivinen kierre tulee katkaista ja Suomen EU-edustajien prioriteettina tulee olla saamamme rahoituksen maksimointi.

Kolme näkökulmaa talouteen

Suomen on haettava ja vaadittava enemmän EU-tukea surkeaan taloustilanteeseemme. On meistä itsestäkiinni, kuinka paljon saamme tukea EU:sta. Rahahanat eivät aukea passiivisuudella – vaaditaan järkeviä hankkeita ja kykyä ajaa ne läpi.

Toinen tavoite on EU:n puolustusteollisuuden jylösajaminen tavalla, jolla maksimoimme investoinnit Suomeen ja sitä kautta uudet hyväpalkkaiset työpaikat sekä verotulot. Se luo kokonaisturvallisuutta.

Kolmantena, Europarlamentissa keskeisiä tavoitteita ovat EU:n GreenDeal -ohjelman kautta saatavien investointien maksimointi Suomelle. Ohjelmassa on jaossa huimat 1000 miljardia euroa.

Entä seniorit?

Seniorit ovat ansainneet pitkän työrupeamansa jälkeen vapauden suurimmista murheista. Korona kuritti iäkkäimpiä kohtuuttomasti, eikä sota Ukrainassakaan nosta mielialaa. Meidän on oltava realisteja, ainoastaan vahvalla taloudella voimme turvata kansalaistemme eläkepäivät. Meidän pitää olla valmiita ja kykeneviä puolustamaan isänmaatamme. Heikko talous luo siihen huonot edellytykset. Suomen on oltava aktiivinen toimija EU:n puolustusyhteistyössä. Parhaimmillaan se luo meille uutta teollisuutta ja työpaikkoja.Suomen on saatava enemmän tukea mm. senioreiden digitalisaatiohankkeisiin.

Olen ensisijaisesti tekijä – en selittäjä

Olet varmasti aiemmin äänestänyt EU-vaaleissa poliitikkoa -nyt sinulla on mahdollisuus äänestää talouden ammattilaista.

Petteri Orpo Markku Renttosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *