Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Markku Renton viestintä-, markkinointi- ja vierailijarekisteriin kerätään ja miten niitä käsitellään

Verkkosivumme osoite: https://markkurentto.fi. Tietosuojasi on meille tärkeä. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä: Markku Rentto tukiyhdistys ry.
Osoite: Sjöströmintie 4, 00570 Helsinki
Puhelin: +358 44 2491790
E-mail: postia@markkurentto.fi

Mitä henkilötietoja käsitellään ja miksi?

Käsittelemme seuraavia sinulta saamiamme henkilötietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot
  • Asuinalue
  • Osallistumishalukkuus vaalityöhön
  • Suostumus henkilötietojen käsittelyyn

Henkilötietoja käytämme Markku Renton ja Markku Rentto Tukiyhdistys ry:n viestintä­än sekä kampanjointi- ja markkinointitoimenpiteisiin.

Verkkosivuilla järjestettäviin kilpailuihin ja kyselyihin vastaajilta tallennamme myös kyselyittäin vaihtuvien kysymysten vastaukset. Vastauksiin liittyvää henkilötietoa käytämme vain arvontaan ja yhteydenottoon arvonnan voittajaan. Vastauksiin liittyvä henkilötieto poistetaan sivustolta ja muista Markku Renton ja Markku Rentto Tukiyhdistys ry:n hallinnoimista järjestelmistä viimeistään kahden kuukauden kuluttua kyselyn päättymisestä. Poikkeuksen tekee se, jos kyselyyn vastaaja on samalla tilannut uutiskirjeen. Tällöin ks. kohdat ”Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?” sekä ”Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?” alempana tällä sivulla.

Parlamenttivierailijoiden tietoja käytämme lisäksi matka-, majoitus-, ravintola- ja turvallisuusjärjestelyihin.

Käsitellyt henkilötiedot on kerätty sinulta itseltäsi, ja käsittelemme niitä antamasi suostumuksen perusteella. Parlamenttivierailijoiden tietoja käsittelemme kuitenkin oikeutetun etumme (matka- ja turvallisuusjärjestelyiden hoitaminen) perusteella. Vierailun päätyttyä parlamenttivierailijoiden tietojen käsittelyä voidaan jatkaa kampanjointi- ja markkinointitarkoituksiin, mikäli vierailija on antanut tähän suostumuksensa.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Markku Rentto, hänen avustajansa sekä Markku Rentto Tukiyhdistys ry:n toimijat. Lisäksi henkilötietoja voivat käsitellä markkurentto.fi nettisivujen ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme puolalaista SALESmanago-sähköpostipalvelua. Lisäksi henkilötietoja saatetaan väliaikaisesti käsitellä Googlen G Suite -palvelussa. Henkilötietodot säilytetään tältä osin EU:n alueella. Lisätietoja SALESmanago tietosuojakäytännöistä saat täältä ja Googlen tietosuojakäytännöistä täältä.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään enintään siihen asti, kunnes peruutat suostumuksesi niiden käsittelyyn. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa. 

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa pyytää meitä:

  • vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, sekä pyytämään niistä kopion
  • korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötietosi
  • poistamaan henkilötietosi
  • rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä

Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjeen klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä. Muut tässä kohdassa tarkoitetut pyynnöt voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen postia@markkurentto.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen pyyntösi perusteella tekemäämme ratkaisuun tai olet sitä mieltä, että tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 23.4.2024.